Förr i tiden samlade folk pengar i madrassen. Sen blev det mer vanligt att sätta in sina sparpengar på banken. Det lönade sig faktiskt att göra det, för man fick en del ränta på sina pengar. Idag är det ett minne blott, så det går lika bra att stoppa dem i madrassen. Fast "riktiga" pengar är inte lika populärt längre. Det ska vara betalkort i stället.
Idag läste jag ett tips om att stoppa ett mynt i frysen. Givetvis varar saker längre om man lägger dem i frysen. Betyder det då att det inte behövs tillverkas fler nya mynt eller vad är vitsen egentligen? Innan jag läst färdigt började min hjärna fundera ut den ena förklaringen efter den andra men alla var fel. Det visade sig inte ha så mycket med ekonomi att göra över huvud taget. Först skulle en mugg fyllas med vatten och ställas in i frysen. När det frusit till is skulle man lägga myntet högst upp och sätta tillbaka allt i frysen igen. Då gick det sen att kolla ifall det varit elavbrott, för då hade vattnet smält och myntet ramlat ner. Låg det på botten så var det riktig kris och då var all mat förstörd, men låg det bara i mitten nånstans så var det lite tveksamt. Jag vet inte om jag tycker att det var något revolutionerande precis.
Jag är själv väldigt förtjust i att använda kort och har sällan kontanter i plånboken. Att använda swish är bekvämt på mindre loppisar eller marknader, för då slipper jag ifrån att ha en massa småpengar eller sedlar med mig. Även om inte bankerna vill ta emot mynt mer, så sparar jag ändå i sparbössor. Jag har tre stycken som jag lägger kronor och tior i och nu är ju tvåkronan poppis igen. Vem vet, snart blir det kanske populärt att få ränta på sina sparade pengar också. Allt går igen, eller.....?